ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat, luni, că Institutul Cantacuzino are nevoie, în primii cinci ani de funcționare, de aproximativ 25 de milioane de euro pe an, el precizând că aceste fonduri vor fi asigurate de la bugetul statului, cu titlu de subvenție.

„Dintr-o evaluare prealabilă - deci nu sunt cifre definitive - avem nevoie în primii cinci ani de funcționare de circa 25 de milioane de euro, cu concluzia făcută de specialiștii militari că am putea să producem vaccin în doi ani. Avem nevoie de bani pentru reabilitarea spațiilor, care nu corespund, pentru dotări pe liniile de producție și pentru pregătirea acestei producții. Sunt foarte multe lucruri care trebuie pregătite ca să poți să produci un vaccin peste doi ani de zile", a spus Țuțuianu, potrivit Mediafax.

Ministrul Apărării a precizat că a dat termen zece zile pentru a se elabora OUG referitoare la Institutul Cantacuzino.

Institutul Cantacuzino va fi transferat în cel mult o lună în subordinea Ministerului Apărării și va deveni unitate militară cu o conducere militară. Anunțul a fost făcut în ședința de guvern de miercuri.