Ministrul Apărării Naționale Mihai Fifor susține că s-a discutat la nivelul ministerului de mai multe ori despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu, însă nu s-a discutat și la nivelul Guvernului. Fifor a atras atenția că stagiul militar obligatoriu în România este doar suspendat, nu anulat.
 
„Vă reamintesc că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat. Este o discuție care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică față de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această inițiativă și nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem și legea rezervistului voluntar”, a declarat Mihai Fifor, marți, în cadrul unei conferințe de presă pentru prezentarea raportului de bilanț pentru primele șase luni de mandat.

Laboratorul ImunoMedica


Stagiul militar obligatoriu a fost eliminat în România în 2007, însă în ultimii ani au existat discuții în mai multe țări membre UE și NATO pentru reintroducerea armatei obligatorii, precum Franța sau Germania. În Suedia, stagiul militar obligatoriu a fost reintrodus anul trecut.