ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a acuzat membri ai Guvernului de acțiuni de intimidare prin intermediul unei scrisori trimise "în spiritul transparenței" către Grupul pentru Dialog Social (GDS), care a fost publicată integral și în exclusivitate pe site-ul digi24.ro, sâmbătă, 30 aprilie.
 
"Prin multe decizii și acțiuni ale mele, am deranjat grupuri de interese foarte variate. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Roșia Montană sau de la Cathedral Plaza din București. Ele mi-au adus încercări directe de intimidare, am fost chemat in Parlament să dau socoteală, sunat de oameni politici. Când am oprit dărâmarea casei Nanu-Muscel din Piața Romană, am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directă", susține Vlad Alexandrescu în scrisoarea trimisă către Grupul pentru Dialog Social (GDS).

"Faptul că, în mai multe ședințe de Guvern, m-am pronunțat în favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor în cazuri de plagiat notorii (...) mi-a adus o adversitate rece a acelor miniștri care erau implicați", mai spune ministrul, referitor la cazurile de plagiat în obținerea anumitor diplome.

"În momentul de față, cred că o reacordare a încrederii Prim-Ministrului în mandatul meu și în reforma pe care am început-o ar fi singura cale prin care aceste reacții ar putea fi stopate, măcar pentru o perioadă", a mai spus Alexandrescu, în finalul scrisorii.
 
Alexandrescu a anunțat vineri într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook că a convenit cu premierul Dacian Cioloș să nu-și depună demisia înaintea sărbătorilor de Paști. În acel mesaj, Alexandrescu mulțumește "tuturor pentru susținerea din ultimele zile", referindu-se la "manifestațiile de stradă", "numeroasele comentarii de pe rețelele de socializare" și la "petițiile în favoarea rămânerii" sale ca Ministru al Culturii.

"Din toate acestea am înțeles că reforma pe care am început-o în domeniul culturii are o largă audiență și răspunde unei așteptări generale de înnoire în sectorul cultural. În momentul de față continuarea acestei reforme este periclitată (...) Cred că împreună cu echipa mea și cu toți cei care îmi împărtășiți viziunea putem și trebuie să ne impunem", a mai declarat Vlad Alexandrescu prin Facebook.

Amintim că Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu și-a anunțat demisia miercuri, 27 aprilie, tot pe pagina sa de Facebook, după ce premierul Dacian Cioloș i-a cerut să renunțe la funcție, decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Națională București.