ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat pe Facebook că a avut o discuție cu omologul bulgar privind tabloul recent descoperit al artistului american Jackson Pollock, care poartă pe spate semnătura fostului dictator român Nicolae Ceaușescu.Tabloul a fost descoperit în Bulgaria în urma unui raid al poliției care ancheta un caz de trafic internațional de artă.

„Așa cum am anunțat public, ieri am avut o discuție cu ministrul bulgar al culturii privind situația tabloului presupus a fi al lui Jackson Pollock. Ministrul Nayden Todorov a revenit cu un mesaj, pentru care i-am mulțumit, în care îmi comunică imposibilitatea furnizării oricăror informații pe perioada desfășurării activității penale.

Totuși, am luat act de un interviu al ministrului de interne bulgar, Ivan Dermedzhiev, apărut în presa din țara vecină (bTV), interviu în care afirmă explicit că două grupuri de experți bulgari ar fi confirmat autenticitatea tabloului și că există dovezi că acesta ar fi aparținut lui Nicolae Ceaușescu.
 
Vom aștepta finalizarea anchetei și apoi vom solicita oficial informațiile necesare. 

În cazul confirmării celor două ipoteze, autenticitatea și legătura cu România, vom demara demersurile necesare, conform dreptului european și internațional, pentru repatrierea respectivei opere de artă”, a scris Lucian Romașcanu.