ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan s-a aflat vineri dimineață la DNA, el spunând că s-a prezentat din proprie inițiativă ca urmare a acuzațiilor lui Radu Cristescu (PSD) referitoare la sediul Bibliotecii județene din Satu Mare. ”Nu vreau să accept vreodată să fiu acuzat de corupție”, a declarat ministrul.”M-am prezentat din proprie inițiativă la DNA, așa cum am spus că mă voi prezenta și l-am invitat și pe domnul Cristescu la ora 8, să punem cărțile pe masă, pentru a vedea care este situația. Nu vreau să accept vreodată să fiu acuzat de corupție”, a afirmat Ștefan la Digi 24, precizând că el se pune la dispoziția organelor de anchetă.

El a explicat că, într-o emisiune, Radu Cristescu l-a acuzat că are avea ”relații neprincipiale cu un cetățean din Satu Mare, care a făcut o tranzacție cu Consiliul Județean, care a primit prin HG bani de la Guvern pentru cumpărarea sediului Bibliotecii Județene”.

”Eram acuzat că sunt într-o relație neprincipială cu unul dintre actionari. Pentru a lămuri situația, l-a invitat pe domnul Cristescu la ora 8 să văd dacă are dovezi că aș avea vreo legărură cu acest caz”,  a spus Ion Ștefan, declarându-se dispus să renunțe la imunitate pentru a  fi cercetat în cazul în care astfel de dovezi există. Stefan a anunțat că va continua controalele în teritoriu pentru identificarea neregulilor în executarea lucrărilor prin PNDL, chiar dacă vor fi mulți nemulțumiți.

Ion Ștefan și Radu Cristescu au avut un schimb dur de replici joi seară, într-o emisiune televizată.

Ministrul a fost acuzat că a solicitat de la Guvern alocarea sumei de 12 milioane de lei, respectiv 2,5 milioane de euro, pentru Consiliul Județean Satu Mare spunând sunt necesari pentru un spital, de fapt banii fiind utilizați pentru cumpărarea unui sediu destinat Bibliotecii Județene Satu Mare.