ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat în această dimineață, printr-o postare pe o rețea de socializare, că în România a început deja producția măștilor de protecție. Potrivit acestuia, din 15 aprilie ar trebui să se ajungă la 500.000 de bucăți pe zi.
 
„A început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi, iar din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv, aproximativ 4 milioane de măști lunar”, scrie Virgil Popescu pe rețeaua socială.

”Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine", a adăugat Popescu.

Pe fondul crizei create de pandemia de coronavirus, mai multe firme din România au decis să schimbe profilul.  După ce fost dependentă de materiale importate din străinătate în toți acești ani, România a decis să înceapă producția internă de măști sanitare și biocide.

„Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. Vorbim de absolut orice, nu doar de materiale sanitare. În câteva zile vom produce măști de protecție în România", anunța Virgil Popescu, abia în momentul în care România trecea de 200 de cazuri de coronavirus.