ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat joi că PNL dorește modificarea controversatei „legi offshore” vizând resursele naturale din Marea Neagră, demers care nu poate fi realizat de către Guvern, având nevoie de „consens politic” în Parlament, la care s-ar putea ajunge abia după alegerile generale, preconizate să aibă loc în luna decembrie.

„Investițiile din Marea Neagră în momentul de față sunt blocate și vreau să le deblocăm, dar nu se poate face de pe o zi pe alta. Ca să deblocăm investițiile în Marea Neagră este nevoie de două lucruri. Unul a fost abrogarea Ordonanței 114, pe care l-am făcut, și altul este cerut de către operatori, modificarea legii offshore. Iar modificarea legii offshore nu se poate face doar de către Guvern, pentru că ajunge în Parlament și va fi măcelărită. Nu se poate face în Parlament dacă nu există un consens politic, pentru că atunci oricine pleacă n-o va finaliza niciodată. Cum s-a întâmplat cu legea offshore plecată de la un Guvern PSD, întoarsă într-o majoritate PSD și schimbată complet. Nu vorbim de majoritate, vorbim de un consens politic, pentru că acesta este un proiect major pentru România, un proiect major de siguranță energetică și, mai mult, cred că este de siguranță națională și trebuie avut consens politic. Când vorbesc de consens politic nu vorbesc de PNL, PSD, sau o parte din PSD. Vorbesc de tot spectrul politic din Parlament și spectrul politic este foarte fărâmițat în acest moment”, a afirmat Virgil Popescu, joi, la B1 TV, potrivit Agerpres

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a explicat că modificarea legii offshore ar putea fi făcută după alegerile parlamentare, de un Parlament care are legitimitate în acest sens.

„Eu cred că acest lucru se poate face imediat după alegerile parlamentare, cu un Parlament care are o legitimitate să facă acest lucru și eu sunt convins că se va face. Sunt convins că noi, liberalii, vom debloca aceste investiții din Marea Neagră, care sunt mai mult decât necesare pentru România, nu numai prin faptul că vom scoate acest gaz din Marea Neagră și vrem să-l consumăm cât mai mult în România, ci vrem să creștem și petrochimia”, a mai spus Virgil Popescu.