ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simulările examenelor naționale au fost anulate, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Chiar dacă sistemul de Educație se confruntă cu mai multe probleme din cauza crizei provocate de noul coronavirus, anul școlar nu va fi înghețat, a precizat, marți, ministrul Educației.
 
„Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. În contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei de coronavirus, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor, pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță„, a spus ministrul într-o declarație de presă.

Anisie a mai spus că situația școlară se va încheia cu minimum două note.  

”În funcție de data la care încep cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale BAC-ului ar putea fi organizate în luna iulie. Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a subliniat ministrul.
 
Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor, a mai spus Anisie.