ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat marți seara că un elev poate învăța în sistemul exclusiv online dacă există motive medicale și pe baza unei adeverințe eliberate de un medic.

„Este prevăzut acest lucru (învățarea exclusiv online - n.r.) în ordinul comun, părintele poate să ia această decizie, să învețe copilul, să-și continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații. Și anume: pe de o parte, dacă prezintă copilul vreo boală, care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul respectiv, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care puteau să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus. De aceea, am prevăzut să prezinte părintele, în urma unei evaluări din familie, o adeverință pe care să o dea școlii, pentru a putea copilul, în felul acesta, să-și continue învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie, la Digi 24, potrivit Agerpres