ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Adrian Curaj, a reacționat pe Facebook, în urma rezultatelor simulării la evaluarea națională, unde cei mai mulți dintre elevi au obținut medii de 5 și 6. 

Curaj se declară îngrijorat de rezultate și precizează că este foarte importantă munca fiecărui profesor cu elevii săi. 

”Simulările evaluării naționale ne arată o imagine care nu poate să nu ne îngrijoreze. De aceea, cred că este extrem de importantă munca fiecărui profesor cu elevii săi de clasa a VIII-a, astfel încât acele planuri de remediu individualizate să fie cu adevărat un efort de învățare.


Mai mult, dialogul despre aceste evaluări trebuie să privească problema în ansamblu - întreg gimnaziul - și să vedem: ce se întâmplă bine și ce nu e bine în învățământul gimnazial, pentru a putea corecta.
O diagnoză riguroasă, pe care am cerut-o Institutului de Științe ale Educației, ne va ajuta să identificăm măsuri concrete care să țintească problemele evidențiate”, a notat Adrian Curaj pe Facebook. 

Majoritatea elevilor au primit note între 5 si 6, la simularea Evaluării naționale. Au fost doar 7 note de 10 la nivel național. Bucureștenii sunt în topul celor care au luat note de 5.