Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a declarat, luni, în contextul slujbelor religioase oficiate în anumite unități de învățământ la început de an școlar, că aceste slujbe nu sunt ilegale, dar nici obligatorii, decizia aparținând în acest sens conducerii fiecărei școli.
 
Reacția sa a venit ca urmare a alegațiilor lansate în spațiul public de un ONG secularist, care acuza faptul că slujbele de început de an ar fi ilegale. Patriarhia Română a demontat acuzațiile.

„Dacă cei din unitatea respectivă de învățământ consideră, doresc să cheme un preot pentru a ține o slujbă, nu este absolut nimic ilegal. Nu este obligatoriu. Dacă era ceva obligatoriu se impunea și aveam alte discuții, era discutabil. Dar, aici, fiecare școală, fiecare director, fiecare consiliu de administrație al școlii poate să invite, dacă dorește, un preot pentru o slujbă”, a precizat ministrul interimar al Educației, care a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Școala gimnazială nr. 79 din București.

„Ați văzut vreo reacție negativă din partea părinților, astăzi? Nu am văzut nicio reacție negativă. Conducerea școlii decide dacă invită sau nu un preot la deschiderea anului pentru a ține o slujbă. Încă o dată: nimeni nu obligă prezența unui preot în școli la deschiderea anului școlar”, a completat Breaz.

Un număr de 2.824.594 de elevi și copii de grădiniță au început, luni, cursurile anului școlar 2019 - 2020.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews