ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, prezent marți la Ploiești la conferința „Vaccinare și testare pentru învățare”, a lansat „ipoteza” ca, la momentul redeschiderii școlilor, cadrele didactice nevaccinate cu serurile experimentale Covid să nu poată să-și desfășoare activitatea decât online. 

„Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare – vă anunț! – din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme, de confidențialitate a actului medical, există foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Sigur, perspectivele sunt multiple”, a spus ministrul Educației în cadrul conferinței din județul Prahova, transmise live pe Facebook.
 
Declarațiile cu privire la ipoteza predării online în cazul profesorilor nevaccinați, la min. 1.30.10 din înregistrarea de mai jos:

 
Faptul că părinții solicită reluarea școlii față către față este o nemulțumire reală, însă condiționarea actului educațional de vaccinarea Covid pare a fi mai mult o obsesie a Guvernului, nicidecum a părinților, în condițiile în care România nu se înghesuie la vaccinare. Cazuri din România au demonstrat că și vaccinații fac boala și sunt purtători de virus, deci ce mulțumire le poate aduce părinților expunerea elevilor la profesori vaccinați? 
 
În același timp, conform datelor Ministerul de la finalul lui februarie, 52.46% dintre profesori NU SE VACCINEAZĂ. Vaccinarea NU ESTE OBLIGATORIE. Cum poate un ministru să-și depășească fățiș competențele și să nege un drept constituțional? 

În timp ce elevii din România au beneficiat în semestrul II al anului școlar 2020-2021 de o singură lună cu predare fizică în școli, după care s-a revenit la predarea online după carantinarea orașelor mari, ca mai apoi elevii să fie băgați în case forțat de o vacanță „de Paști” de o lună, ministrul Educației se plimbă prin țară, participă la reuniuni fizice prin care face propagandă campaniei de vaccinare și emite opinii despre tragerea pe linie moartă a profesorilor care optează să nu se vaccineze. În timp ce școlile sunt închise, sălile de conferință sunt deschise iar centrele de vaccinare funcționează la foc continuu.

Dezbaterea s-a mutat în spațiul online, pe site-ul EduPedu, unde afirmațiile ministrului au fost aspru sancționate de comentatorii site-ului de specialitate. Redaăm doar câteva dintre aceste comentarii:

Anton spune:

Dacă se va ajunge la asa ceva și anume, profesorii sa fie obligați sa se vaccineze, vezi Doamne, la presiunile părinților, înseamnă că nu prea ar mai avea cine sa vina și sa predea fizic, la scoala! Sa fim seriosi, câți profesori vor, cu adevărat, acest vaccin, pt ca și cei care acum s-au vaccinat au fost, fie cei temători din cauza virusului, având la activ boli cronice sau locuiesc cu persoane vulnerabile, fie au făcut asta la presiunea psihica a unora din sistem… se tem pt locul de munca… În ce tara trăim, de fapt, noi mai avem vreun drept, pt ca putem vedea lesne cum ușor – ușor suntem "încurajați” și "convinși” sa acceptam tot felul de mizerii.. Cat timp sunt prezenți fizic, în scoli, atâția copii nevaccinati pt vreo boala, ca de pilda: rujeola, varicela etc.. Autoritățile se așteaptă ca profesorii sa accepte și hatarul asta, ca na, ce mai contează, oricum ei au acceptat atâtea nedreptăți.. Un vaccin în plus sau în minus, ce mai contează, nu!? Ca nu suporta autoritățile apoi consecințele, ci bietul om, profesorul.. Rușinos, ce sa zic!? Ne mai mira, cumva, ca toți tinerii fug în alte tari!? Nu cred….! Va trebui sa avem permisiunea sa și respiram. Sau va exista și un vaccin pt asa ceva? Vai de noi!


Ana spune:

Nu parintii cer vaccinarea, cei de la conducere pun presiunea aceasta. Introduc vrajba intre părinți și profesori, atâta tot. Rușine! Nu știți ce sa mai inventati sa va bateti joc de oameni!

 

George spune:

Mă gândeam să mă vaccinez…, să nu mă vaccinez? Dar, după spusele d-lui ministru, m-am hotărât: NU mă vaccinez!

Mihai C. spune:

Minciună, dezinformare și dezbinare! Le este teamă să nu rămână cu ,,vaccinurile” în frigidere! Vaccinurile cu tehnologie ARN-m nu au înregistrat succese notabile vreodată. Fiecare om este liber să decidă pentru el, ,,bombe” biologice pot fi și vaccinatii, nu neapărat nevaccinații!

profuniv spune:

Am uitat sa mentionez ca cercetarile actuale demonstreaza ca vaccinurile protejeaza doar pe persoana vaccinata impotriva unor variante apropiate de standard. Insa NU impiedica transmiterea virusului la cei nevaccinati!! Ba mai mult, se pare ca vaccinatii transmit mai degraba variante mutante. Asa ca atentie ce va doriti…

profuniv spune:

Eu sunt profesor universitar si m-am vaccinat. Dar a fost alegerea mea personala. Si am regretat foarte mult, avand diverse reactii adverse nementionate in prospectul oficial, timp de o luna. Si este vorba de Pfizer, nu Astra Zeneca, care stiam ca este periculos inca din perioada testarii sale (septembrie 2020).

NU sunt de acord cu presiunea maselor de parinti asupra vaccinarii profesorilor. Ca sa fim corecti, ar trebui sa nu mai fie primit nici un elev / student nevaccinat la cursuri fizice si abia atunci se poate pune problema asa.

Abordarea cu vaccinarea in masa este periculoasa, pentru ca selecteaza variante si mutatii mai periculoase si nu vom scapa niciodata de virus in acest fel. Vaccinurile vor fi mereu in urma tulpinilor si vor fi "updatate” periodic si oamenii obligati sa se vaccineze.

Eu insa nu voi mai face alt vaccin periodic, pentru ca ma afecteaza si nu mai pot trai normal. In asfel de dictaturi, nu-mi ramane de ales decit sa plec din Universitate daca voi fi obligat de presiunea maselor de parinti manipulati si speriati.

Bulgarov Daniela spune:

De unde această incercare de a obliga profesorii la vaccinare? Profesorii sunt cetățeni egali in drepturi cu oricare alt cetățean. Atunci când vaccinarea ar fi obligatorie pentru toti, atunci ar putea fi adusă in discuție și obligativitatea vaccinarii pentru profesori. Îl ascult pe ministru și mă crucesc. De când părinții pot cere ingrădirea drepturilor profesorilor si tu ministru al educației iei in discuție acest aspect?
Eu ca profesor am șanse maxime să contactez boala de la elevii care vin bolnavi la școală, trimiși fiind de acesti parinți ( parinți care nu sunt ei inșiși vaccinați) care cer insistent vaccinare obligatorie pentru cadre didactice.
Tot acesti parinți vocali, cer ca elevii să se intoarcă fizic la scoala. Păi se vedem. Eu nu vreau sa ma vaccinez. e dreptul meu sa iau hotărâri pentru mine. O să predau online. Poate predau matematică, poate romană sau o alta materie din care elevul da examen. Acesti parinti nu vor fi multumiti, din nou. Ei vor invatamânt fizic. Deci ce facem? O să ma dea afara?
Această atitudine a ministrului este foarte periculoasă. Creeaza precedente. Asociațiile de parinți sunt parteneri in discuție, nu sunt foruri decizionale. Poate că cineva ar trebui să-l informeze si pe ministru.

 

Călina spune:

Trebuie să observăm MINCIUNA ministrului.

Cică e „presiune de la părinți”. NU! De la părinti e presiune să se revină la invățământ fizic, e o MINCIUNĂ să zici că părinții presează vaccinarea.

Ca un vechi politruc, ministrul știe să amestece adevărul cu minciuna ca să promoveze produsele unor corporații care vor să vă injecteze cu substanțe netestate suficient. Hai neamule la echimoză!

Parintii sunt la fel de impărtiti intre vaccinare și nevaccinare ca și profesorii, ba poate chiar mai multi parinti sunt antivaccinare sau vor să aștepte nu să se vaccineze ca in lagăr, pe șeptel ca oile.

Vă asigur că e o minciună, că in nici un caz NU toti părintii fac presiuni. A ales el 3 parinti și impingea știrea ca și cum parintii pun presiune pe profesori. Fals!

Un cititor spune:

"E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”.
1. Date concrete? Cam câți părinți?
2. Oricât de mulți sau de puțini părinți v-ar fi scris, NU AU DREPTUL să impună un ACT MEDICAL asupra profesorilor, iar Ministerul Educației este dator să respecte legea (nu poți fi obligat la un act medical împotriva voinței tale) și să îi ignore pe acești părinți care "pun presiune”. Clar? Să facă presiuni pentru vaccinarea copiilor lor, dacă doresc, dar nu să impună altora. E dreptul fiecăruia să se vaccineze sau nu. Nu înțelegeți greșit, nu sunt împotriva vaccinării, dar sunt împotriva obligării cuiva sa se vaccineze. Este dreptul fiecărei persoane sa hotărască dacă face vaccinul sau nu și sa își asume consecințele.
Apropo… aproape 3 milioane de romani s-au vaccinat, majoritatea populației poartă măști și încearcă să păstreze distanțarea fizică și noi mai vorbim de valul 3, 4, enșpelea? Hmmm… ciudat, nu?

Alin spune:

S-a dat liber la fasciști !

care mai de care se intreg in propuneri represive, șantaj pentru a băga lumea la vaccinare că au comandat doze prea multe de la corporații

Aveti grijă ce ziceti si ce semnati că epidemia se termină, semăturile ilegale și anti-constituționale rămân.

Un om vaccinat este la fel de mult sursă de răspandire a virusului, deci NU există nici un motiv să discriminați administrativ sau legal.

Vaccinații n-au motiv să se creadă puri, sfinți și imaculați, că și ei dau virusul mai departe, deci cu vaccinare sau fără vaccinare, școala fizică trebuie să inceapă.

Nu ne mai șantajati cu părintii, că nu noi am inchis tinerii in case ci ăștia speriați de virusul care nu afectează tinerii mai mult ca o gripă