ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, la Digi 24, că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Anisie susține că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase și precizează că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online, transmite news.ro.

”Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”, a declarat ministrul.

Conform lui Anisie, unul dintre scenariile luate în calcul era să înceapă școala normal, ”dar nu e cazul de situație normală”, iar dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continue învățarea online.

Referitor la nemulțumirile exprimate de elevi în legătură cu educația online, ministrul a declarat că vor fi organizate cursuri de formare pentru profesori, ”pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”.

 O petiție online lansată zilele trecute, și care a adunat deja peste 5.000 de semnături, cere redeschiderea școlilor și stoparea așa-zisei „școli online”. Semnatarii petiției explică, cu argumente, de ce școala online”  este un pseudo-act educațional, considerând că folosirea în exces a tehnologiei nu aduce niciun plus educației,  ba chiar îi dăunează.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews