ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat vineri, 27 octombrie, că ideea de a exista un singur manual școlar prinde contur și nu are nicio problemă să înainteze Guvernului proiectul de lege prin care să existe un singur manual școlar la fiecare disciplină din programul cadru, scrie Agerpres.

„Programul de guvernare PSD-ALDE se pliază pe așteptările colegilor noștri din învățământul preuniversitar, plecând de la resursa umană, continuând cu baza materială și formarea profesorilor și îmbunătățirea legislației coroborată cu debirocratizarea. Au fost dezbateri ample pe legea manualului școlar, vizavi de manualul unic sau manualul de bază și alte manuale și, așa cum era de așteptat, ideea de a avea un singur manual școlar deja prinde contur și nu am nicio problemă să îi înaintez Guvernului României proiectul de lege prin care să avem un singur manual școlar la fiecare disciplină din programul cadru. Tot ceea ce înseamnă trunchi comun pentru elevii din România să aibă la bază un singur manual”, a spus Liviu Pop, vineri,  într-o conferință de presă la Craiova, după o întâlnire cu cadre didactice din mai multe județe din sudul țării.

Ministrul Educației a subliniat că pentru aceia care doresc manuale alternative cadrul legal le permite ca pe banii lor să facă manuale alternative, dar statul are obligația, în conformitate cu Constituția, prin MEN, pentru fiecare elev să asigure un manual școlar la programa școlară în baza curriculei naționale.