ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educației va aloca 600 de milioane de lei pentru rechizite, pentru întreg anul școlar, și vouchere pentru echipament sportiv, respectiv „costum de trening și adidași”, a anunțat, marți, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, informează Mediafax.
 
Ministrul Educației a precizat că nu este prima data când se derulează un asemenea proiect.
 
„Un proiect de rechizite școlare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001. (...) Procedura va fi Legea achizițiilor publice. Nu putem să fim în afara legii. Intenționăm ca în aceste resurse să cuprindem pentru elevii din ciclul gimnazial și două cărți - Limba română și Matematică, manuale care să rămână la ei pentru că le sunt utile pentru Evaluarea de la clasa a VIII-a și pentru ciclul liceal disciplinele care sunt discipline de examen”, a explicat ministrul Educației.
 
Potrivit Ecaterinei Andronescu, elevii din învățământul obigatoriu (clasa pregătitoare – clasa a X-a) vor primi în acest an vouchere pentru echipament sportiv. „Pentru echipamentul sportiv se dau vouchere și fiecare își cumpără potrivit măsurii costum de trening și adidași”, a mai precizat Andronescu.