ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valentin Popa a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației, după ce în cursul dimineții a avut loc o discuție la Palatul Parlamentului cu președintele PSD, Liviu Dragnea. El a declarat că a demisionat deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanței privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților, informeaza Mediafax.

Demisia vine în contextul în care președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la Parlament, că protocolul de colaborare parlamentară cu PSD este în vigoare dar formațiunea maghiară nu deschide „niciun subiect” până când Guvernul nu ”rezolvă” problema ordonanței simple privind predarea limbii române.

„Sper că în această săptămână se va rezolva și atunci, sigur, putem lua prioritățile legislative și ale lor și ale noastre, le putem discuta. Până atunci, nu. Nu există acest subiect până când nu se va rezolva acea problemă”, a menționat președintele UDMR.

Kelemen Hunor afirma pe 22 septembrie că ministrul Educației nu a spus coaliției despre ordonanța simplă privind predarea limbii române în școlile cu predare în limba minorităților. Acesta a adăugat că are asigurări de la Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu că problema va fi rezolvată.