ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii care nu vor purta măștile de protecție la școală ar putea avea nota scăzută la purtare. Este anunțul făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, care spune că măsura apare în regulamentul de funcționare a școlilor, relatează Realitatea PLUS.

"Dacă un copil nu respectă regulile, profesorul trebuie să îi explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv. (...) Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unităților de învățământ prevederi cu privire la sancțiunile elevilor. De asemenea, în statutul elevului este prevăzut. (...) Nu există acum, să spunem, niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare, asta este prima etapa. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, inclusiv din punctul acesta de vedere, nerespectând măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor, riscă să i se scadă și nota la purtare", a afirmat Monica Anisie într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Educației.
 
Reamintim că, luna trecută, Platforma Civică ÎMPREUNĂ a adresat Ministerelor Sănătății și Educației o cerere de revocare a Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, din cauza caracterului vag al măsurilor de protecție și al caracterului excesiv al instituirii unor măsuri fizice forțate aplicate asupra copiilor, precum obligativitatea purtării permanente a măștilor. Platforma Civică ÎMPREUNĂ atrăgea atenția că  masca impusă copiilor începând de la 7 ani nu prezintă o minimă certificare, iar presa abundă de studii științifice și opinii medicale exprimate de la cel mai înalt nivel referitor la contraindicațiile purtării măștilor.

Din toate aceste studii medicale de notorietate rezulta ca nu există nici o garantie impotriva riscurilor sau reacțiilor adverse ale purtării măștii de către copii începând cu vârsta de 7 ani.