ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Anisie a întâmpinat dificultăți când a vorbit despre panourile din plexiglas ce ar urma să fie montate în clase. Ministrul Educației a spus că băncile elevilor trebuie dotate cu "pepsiglas" ca măsură de protecție.

„Așa cum spuneați și dumnevoastră, să poarte măști, să aibă viziere sau fie băncuța dotată cu PEPSIGLAS, că de fapt despre asta vorba", a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, într-o intervenție la Antena3.
 
Premierul Ludovic Orban a confirmat, miercuri, în fața plenului Parlamentului, că panourile de plexiglas devin obligatorii în școli, dar doar acolo unde se poate. „Decizia noastră e foarte clară, pe 14 septembrie începe anul școlar. Ea trebuie să se facă în niște condiții în care să se țină cont de situația epidemiologică. Am luat decizia ca școlile să se deschidă în mod diferențiat. Decizia se ia de autoritățile locale, acolo se poate face o evaluare. (…) Elevii și profesorii vor purta măști, iar acolo unde e posibilă realizarea distanțării prin plexiglas, acest lucru trebuie făcut”, a declarat Orban.