ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educației vrea ca elevii de liceu- profilul Real- să studieze Educație artistică, în loc de Fizică, iar în loc de a doua limbă străină, Animație. 

După ce a încetățenit manualul unic, ministrul Educatiei, Liviu Pop, mai pregătește o revoluție în domeniul învățământului. De această dată este vorba de sectorul liceal căruia i se pregătesc modificări substanțiale.

Consultarea proiectelor rezervă însă surprize. Mai exact, mai marii de la Educație vor să elimine − la profil real − o oră de Fizică, deși aceasta este materie de Bac. Aceeași soartă ar urma să o aibă și TIC (Tehnologia Informației și Comunicării). La clasa a XI-a, profil Real, specializarea Matematică-Informatică, a doua limbă modernă nu va mai fi prinsă în trunchiul comun, apărând posibilitatea alegerii între o oră și trei ore de discipline opționale. Acelasi lucru se întâmplă și la clasa a XII-a, potrivit adevarul.ro. 

În schimb, elevii vor face Educația vizuală, la clasele a IX-a și a X-a, respectiv Educație artistică la clasele a XI-a și a XII-a. Se introduc orele de Consiliere și Opționale la care elevii vor putea studia Biologie marină/Ecosisteme marine, Geologie, Apa și viața sau Animație.