ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor a declarat că Guvernul va impozita sumele pe care companiile multinaționale le transferă în străinătate, punând astfel în aplicare o directivă europeană. Ionuț Mișa a explicat faptul că multinaționalele care evitau plata taxelor nu vor mai putea face acest lucru.

De asemenea, a precizat ministrul, vor fi împiedicate transferurile unor grupuri de firme către filialele lor din paradisurile fiscale. „Se introduce directiva europeană pentru combaterea externalizării profiturilor companiilor multinaționale — Directiva UE 1164/2016. Multinaționalele care evitau până acum plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru. Se va acorda astfel deducerea limitată a dobânzilor, se va introduce un impozit pentru sumele transferate în afara țării de multinaționale în încercarea de a-și reduce baza de impozitare. Vor fi împiedicate transferurile unor grupuri de firme către filialele lor din paradisurile fiscale și nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obținute prin aranjamente abuzive între firme", a declarat Ionuț Mișa, citat de Agerpres

Ministrul Finanțelor a mai anunțat că Guvernul ar putea lua o măsură privind confiscarea mijloacelor de transport folosite de cei care fac evaziune cu bunuri accizabile.