ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor Publice a anunțat joi că plata obligațiilor fiscale se va face prin stopaj la sursă în privința persoanelor care încasează drepturi de autor.

„O singură precizare vreau să mai fac legat de această ordonanță, și anume drepturile de autor. Aici am mers pe ideea stopajului la sursă și scutirea pentru cei care sunt și salariați a obligațiilor de plată pentru contribuțiile de sănătate și asigurări sociale. Este o adăugare care anul trecut a mai fost (...) este o adăugare normală și, credem noi, la fel de bun augur pentru cei care sunt vizați de acest nou mecanism”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

În ceea ce privește obligativitatea pentru cei care au depus Declarația 600 de a depune și Declarația unică, ministrul Finanțelor a explicat că acest lucru va fi necesar pentru ca Fiscul să aibă toate informațiile necesare legate de venituri pentru calculul impozitului, dacă acestea nu au fost furnizate.