Ministrul Finanțelor Publice a anunțat joi că plata obligațiilor fiscale se va face prin stopaj la sursă în privința persoanelor care încasează drepturi de autor.

„O singură precizare vreau să mai fac legat de această ordonanță, și anume drepturile de autor. Aici am mers pe ideea stopajului la sursă și scutirea pentru cei care sunt și salariați a obligațiilor de plată pentru contribuțiile de sănătate și asigurări sociale. Este o adăugare care anul trecut a mai fost (...) este o adăugare normală și, credem noi, la fel de bun augur pentru cei care sunt vizați de acest nou mecanism”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

În ceea ce privește obligativitatea pentru cei care au depus Declarația 600 de a depune și Declarația unică, ministrul Finanțelor a explicat că acest lucru va fi necesar pentru ca Fiscul să aibă toate informațiile necesare legate de venituri pentru calculul impozitului, dacă acestea nu au fost furnizate.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews