Salariul minim va crește cel mai târziu de la 1 ianuarie, data fiind acum în analiza Guvernului, a declarat duminică la Antena 3 Eugen Teodorovici, ministerul Finanțelor.
 
„Analizăm care este data optimă și vom lua o decizie. Este posibil ca hotărârea de Guvern să apară săptămâna viitoare”, a precizat Teodorovici.

Ministerul spune că Guvernul are în vedere și reducerea dezechilibrelor dintre salariile de la stat și cele din mediul privat. „Legea salarizării vine și cu o reașezare a zonei publice”, a spus ministrul.
 
România ar fi beneficiat de sume mult mai mari din partea UE dacă Guvernul Cioloș nu ar fi blocat fondurile, dar miniștrii de atunci s-au mulțumit să vadă cum este în administrație și să adune informații pentru a le folosi în afaceri, a declarat la Antena 3 ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

Teodorovici spune că România a primit 48,6 miliarde de euro de la UE și a contribuit cu 16,5 miliarde de euro, dar că ar fi trebuit să primească mai mult. ”Din păcate a fost guvernul din 2016, care doar a blocat”, a spus ministrul.

El a adăugat că banii primiți au rămas în mare parte în țară, dar că o parte au plecat spre alte state din UE, în urma contractelor care au fost semnate și a plăților făcute.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.