ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salariul minim va crește cel mai târziu de la 1 ianuarie, data fiind acum în analiza Guvernului, a declarat duminică la Antena 3 Eugen Teodorovici, ministerul Finanțelor.
 
„Analizăm care este data optimă și vom lua o decizie. Este posibil ca hotărârea de Guvern să apară săptămâna viitoare”, a precizat Teodorovici.

Ministerul spune că Guvernul are în vedere și reducerea dezechilibrelor dintre salariile de la stat și cele din mediul privat. „Legea salarizării vine și cu o reașezare a zonei publice”, a spus ministrul.
 
România ar fi beneficiat de sume mult mai mari din partea UE dacă Guvernul Cioloș nu ar fi blocat fondurile, dar miniștrii de atunci s-au mulțumit să vadă cum este în administrație și să adune informații pentru a le folosi în afaceri, a declarat la Antena 3 ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

Teodorovici spune că România a primit 48,6 miliarde de euro de la UE și a contribuit cu 16,5 miliarde de euro, dar că ar fi trebuit să primească mai mult. ”Din păcate a fost guvernul din 2016, care doar a blocat”, a spus ministrul.

El a adăugat că banii primiți au rămas în mare parte în țară, dar că o parte au plecat spre alte state din UE, în urma contractelor care au fost semnate și a plăților făcute.