Complexul Energetic Oltenia (CEO) se va închide dacă nu urmează planul de restructurare la care s-a angajat pentru a primi ajutor de salvare din partea statului, iar Ministerul Finanțelor a trimis inspecția financiară în control pentru a vedea ce s-a întâmplat cu fondurile acestei companii, a declarat, joi, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 
 
El a participat la o conferință organizată de Banca Europeană pentru Investiții, instituție care a anunțat că nu mai finanțează proiecte de energie din combustibili fosili și se concentrează pe energie curată. În acest context, Cîțu a fost întrebat de ce România continuă să acorde ajutoare de stat unor producători de energie pe cărbun, scrie Agerpres.

„Ajutoarele de stat sunt de salvare, pentru a nu închide acele companii, care știți foarte bine că au fost căpușate în ultimii ani și le ajutăm să se restructureze. Cred că vă referiți la CEO. Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da și este o notificare trimisă Comisiei Europene. Dacă Comisia este de acord, (acest ajutor - n.r.) se dă, dar în anumite condiții și, dacă nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce înseamnă retehnologizare și, bineînțeles, o reducere de emisii”, a precizat ministrul.

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență privind acordarea unui ajutor de 1,2 milioane de lei pentru CE Oltenia, pentru plata certificatelor de emisii aferente anului trecut.Câțu spune că Ministerul Finanțelor Publice a trimis deja inspecția economico-financiară acolo „să vedem ce s-a întâmplat, cum au dispărut fondurile.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews