Românii care trăiesc în străinătate vor putea transfera banii în țară fără plata comisioanelor prin sucursale CEC Bank ce se vor înființa în străinătate.Anunțul a fost făcut marți de ministrul Finanțelor, care susține că aceasta este doar prima dintr-un set de măsuri care se vor lua pentru sprijinirea românilor din afara țării.

„O posibilitate, un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care românii care sunt plecați în afara țării îl trimit către familii, către copii, către părinți și atunci prin intermediul CEC-ului se va lansa cât de curând un pachet de măsuri care să vizeze deschiderea de sucursale, de birouri în afara țării, unde trăiesc comunități importante de români, pentru ca românii de acolo să-și poată deschide dacă doresc într-un mod mult mai facil conturi, să folosească aceste birouri de transfer, și fără comisioane”, a spus Teodorovici, într-o conferință de presă la Frasin.

De asemenea, ministrul a ausținut că se vor lua alte măsuri prin care să se creeze facilități pentru românii care muncesc în afara țării.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.