ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii care trăiesc în străinătate vor putea transfera banii în țară fără plata comisioanelor prin sucursale CEC Bank ce se vor înființa în străinătate.Anunțul a fost făcut marți de ministrul Finanțelor, care susține că aceasta este doar prima dintr-un set de măsuri care se vor lua pentru sprijinirea românilor din afara țării.

„O posibilitate, un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care românii care sunt plecați în afara țării îl trimit către familii, către copii, către părinți și atunci prin intermediul CEC-ului se va lansa cât de curând un pachet de măsuri care să vizeze deschiderea de sucursale, de birouri în afara țării, unde trăiesc comunități importante de români, pentru ca românii de acolo să-și poată deschide dacă doresc într-un mod mult mai facil conturi, să folosească aceste birouri de transfer, și fără comisioane”, a spus Teodorovici, într-o conferință de presă la Frasin.

De asemenea, ministrul a ausținut că se vor lua alte măsuri prin care să se creeze facilități pentru românii care muncesc în afara țării.