ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor spune răspicat că ne aflăm într-o criză economică, însă găsește circumstanțe atenuante. Potrivit lui Florin Cîțu, jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice, iar acest cost are două componente: o creștere a cheltuielilor bugetare neprevăzute, printre care cheltuielile cu sănătatea sau cu asistența socială, și o reducere semnificativă a veniturilor bugetare față de estimarea inițială.
 
Această recunoaștere este însă făcută doar cu jumătate de gură, întrucât ministrul nu dă semne că și-ar asuma politic situația, ci mai degrabă că schimbă țapul ispășitor: din pandemia de coronavirus, vinovatul de serviciu a devenit criza economică. Și, bineînțeles, eternul PSD evocat și de Klaus Iohannis, adică  „socialiștii din Parlamentul României”, numiți „grupare infracțională” de ministrul liberal, socialiști care „votează pe bandă rulantă legi fără surse de finanțare”, potrivit lui Florin Cîțu. Titularul portofoliului de la Finanțe promite în schimb că el le va administra „cu prudență și responsabilitate”, pentru „a reduce cât mai mult din impactul negativ al crizei economice”.

„În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice. Să fie mai clar pentru toată lumea, JU MĂ TA TE.

Iar acest cost are doua componente, o creștere a cheltuielilor bugetare neprevăzute (cheltuieli cu sănătatea, asistență socială, etc) și o reducere SEMNIFICATIVĂ a veniturilor bugetare față de estimarea inițială.

Aceasta este realitatea pe care socialiștii din Parlamentul României, împreună cu lacheii din jurul lor, vor să o ascundă românilor. Și plătesc bani grei pentru asta.

Nu se opresc aici și nici nu se mai ascund. Vor să distrugă Romania și nu-i mai interesează nimic. Votează pe bandă rulantă legi fără surse de finanțare DOAR PENTRU CĂ POT.

Nu o să fiu niciodată de acord să arunc țara în aer pentru că o grupare infracțională vrea să câștige câteva voturi. Niciodată!

Voi administra în continuare cu prudență și responsabilitate finanțele României pentru a reduce cât mai mult din impactul negativ al crizei economice asupra României.

P.S. No Comment „Vreau să vă reamintesc că, în 2004, Guvernul de stânga negocia la sânge cu sindicatele din educație o creștere de o cifră. Acum, solicită 50%, deși știu bine că această solicitare ar aduce criza economică mondială în România. Stânga are un plan foarte clar de câștigare a alegerilor, dar nu are niciun plan de guvernare a României”, Călin Popescu Tăriceanu, toamna 2008”, a scris ministrul Florin Cîțu, marți, pe contul său de Facebook.
 
Acesta a revenit și cu o a doua postare, în care spune lucrurilor pe nume: potrivit speranțelor sale electorale, „mai este puțin” până la „România fără PSD”. 

„În perioada 2017-2019 PSD a DUBLAT deficitul bugetar. Un gest criminal pentru că atunci eram în perioada de creștere economică peste potențial. 

Romania era SINGURA țară din UE unde creștea deficitul de la un an la altul avea cel mai mare deficit bugetar și cea mai mare inflație. Așa au distrus socialiștii, alături de lacheii lor din Parlament, Romania. 

În tot acest timp aproape jumătate din țările membre UE aveau SURPLUS bugetar și TOATE reduceau deficitul de la un an la altul. 

In acelasi timp socilistii au lasat un munte de facturi neplatite: la start-up nation, decontarea concediilor medicale, rambursarea TVA, PNDL, aparare etc. Zeci de miliarde de facuturi NEPLATITE.

Iresponsabilitatea găștii lui Dragnea susținută de Calin Popescu Tariceanu și alții era evidenta și am semnalat-o din primul moment. În FIECARE an, fară excepție, au TĂIAT banii de la investiții pentru a creste cheltuielile neproductive și a umple buzunarele baronilor locali. 

Guvernarea Dragnea-Tariceanu a votat legi fară sursa de finanțare care au dus cheltuielile cu salarii și ajutoare sociale la peste 80% din venituri fiscale + contribuții!!! Asta a fost guvernarea socialistă. 

Tot grupul infracțional condus de cei doi a votat TVA defalcat care a bulversat tot sistemul economic, OUG 114 care SUPRATAXA TOATĂ economia, suprataxarea contractelor part time (adică te impozitau chiar daca nu lucrai) , supraacciza la combustibil care a dus la EXPLOZIA prețului la combustibil și implicit a inflației în economie. 

Aceștia sunt cei care acum țipă și sunt disperați. Au distrus economia și stiu că vine nota de plata la alegerile locale și parlamentare. 

O mare parte din măgăriile pe care le-au adoptat le-am corectat deja de la începutul anului. Le vom corecta și pe restul în perioada care urmează. 

Dar cel mai important lucru este să scăpam Romania de PSD și lacheii lor din Parlament”, a completat Florin Cîțu.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a scris marți pe Facebook că suspectează Ministerul Finanțelor de deturnare a fondurilor obținute din împrumuturi și nefolosite în totalitate pentru pandemie sau redresare economică.

„Dacă statul a cheltuit doar 5 miliarde de lei cu pandemia, unde s-au dus restul până la cele peste 100 de miliarde de lei împrumutate de dl Cîțu? Înțeleg că aproape 60 de miliarde de lei i-ați folosit pentru a acoperi deficitul bugetar. Dar mai rămân aproape 40 de miliarde de lei de care nu știe nimeni în ce buzunare au ajuns! Pensiile nu le măriți, în economie nu i-ați băgat. Atunci ce ați făcut cu ei? I-ați pus deoparte pentru campania electorală?”, s-a întrebat retoric Călin Popescu Tăriceanu, citând o știre a agenției Agerpres, care arată că, potrivit Curții de Conturi, statul român a cheltuit pentru combaterea pandemiei doar 5 miliarde de lei, până la 30 iunie. 

Ulterior, Tăriceanu a revenit cu o nouă postare în care spunea că a votat în Senat împotriva OUG prin care liberalii încercau etapizarea majorării alocațiilor pentru copii.

„Azi am votat în Senat împotriva ordonanței de urgență a Guvernului Orban prin care încercau să etapizeze majorarea alocațiilor. Copiii au dreptul să beneficieze de dublarea alocațiilor așa cum prevede legea adoptată de Parlament și promulgată de Iohannis! Următorul pas trebuie făcut la Camera Deputaților, care, la rândul său, trebuie să respingă această ordonanță a Guvernului.

Un Guvern care nu e în stare să respecte și să aplice legile votate de Parlament și promulgate de președinte trebuie să plece!”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu, marți, pe Facebook

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews