ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declrat că din cauza crizei de COVID-19 nu va fi posibilă dublarea alocațiilor pentru copii anul acesta.Cîțu a explicat că alocațiile au fost majorate în Parlament fără să aibă sursă de finanțare, astfel că legea este neconstituțională.

„Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuți despre așa ceva (...) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.
Premierul Ludovic Orban a declarat zilele trecut că liberalii au în analiză posibilitatea atacării la Curtea Constituțională a Legii prin care a fost respinsă OUG 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august 2020.

Orban, care a numit alocațiile copiilor „pomeni”,  a precizat că Guvernul va îndrepta „orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic”. Orban a spus că este posibil ca guvernul să atace la CCR legea privind dublarea alocațiilor copiilor.
 
Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, Ordonanța de urgență 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august 2020.

OUG 2 prorogă termenul de intrare în vigoare a prevederii privind dublarea alocației începând cu 1 februarie 2020, la 1 august 2020.