ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la Antena 3, că românii vor scăpa de poprirea pe conturi. Această decizie va fi luată la pachet cu alte măsuri benefice pentru oamenii „lipsiți de apărare”, a menționat ministrul.

„Nu te poți uita în ochii unui român simplu care n-are niciun fel de instrument de apărare. O să vedeți că o să dispară această abordare agresivă din partea statului până la finele anului. Poprirea aceasta dispare. Nu o să mai găsească românul un cont blocat pe neașteptate - pleacă într-o excursie în afara țării și se trezește că nu poate să-și acceseze niciun fel de cont pentru că pentru o sumă minoră a blocat cineva toate conturile”, a spus Teodorovici.

Contribuabilii persoane fizice au datorii către stat de 14-15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani, iar Ministerul Finanțelor vrea să stimuleze achitarea lor anul acesta, a anunțat, de curând, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.