ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul tehnocrat al Justiției, care în timpul mandatului s-a confruntat cu revolte ale deținuților și a fost ținta criticilor magistraților, se ladă cu realizări. Iar una dintre ele a fost, după cum spune Raluca Prună, reînvestirea Codruței Kovesi la șefia DNA.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat joi, că una dintre cele mai mari realizări ale mandatului său este reînvestirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție a Laurei Codruța Kovesi.

"Trec reînvestirea doamnei Kovesi — care, reamintesc pentru cei care nu știu, a avut două mandate de procuror general în această țară și un mandat de procuror-șef la DNA în momentul în care mi-am preluat mandatul — ca pe o mare realizare, care nu mi se datorează, se datorează rezultatelor excepționale ale DNA și nu mă joc cu cuvintele", a declarat Raluca Prună după ședința CSM, întrebată dacă regretă decizia de reînvestire în urma soluției CNATDCU prin care s-a stabilit că procurorul-șef al DNA ar fi plagiat 4% din teza de doctorat.

Raluca Prună a adăugat că România este acum recunoscută în Uniune și în afara Uniunii ca fiind un model de bună practică pentru modul în care combate corupția, scrie România Liberă.

Mandatul Ralucăi Prună rămâne marcat de revolta magistraților, din vară, după ce șefa de la Justiție a anuntat ca vrea  o lege prin care magistrații să nu mai beneficieze de egalizarea salariilor. Judecătoarea Gabriela Baltag o acuza pe Prună că, prin această inițiativă, a devenit "artizana celui mai odios atentat la statul de drept". Mai mult, șefa Asociației Magistraților din România considera că demersul Ralucăi Prună este "o premieră în istoria justiției, care nu a fost gândită nici măcar de regimul comunist!".În plină campanie electorală, doamna Prună s-a transformat în avocata homosexualilor, atacând partidele și organizațiile care susțin valorile tradiționale. Despre care a spus că se opun "dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea".