ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut miercuri noi precizări cu privire la evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr. Întrebat dacă va merge la Referendumul pentru familie, care va avea loc pe 6 și 7 octombrie, ministrul Justiției a răspuns afirmativ.  Deși s-ar putea ca în ziua referendumului să fie plecat din țară, Toader a subliniat că va face tot posibilul pentru a reveni în România mai repede și a merge la vot.

„Voi vota. Știți că România are președinția din umbră a Consiliului UE. Înseamnă că ne pregătim ca de la 1 ianuarie să preluăm președinția, acesta e și motivul pentru care am mers în Italia și am avut o foarte bună întrevedere cu ministrul Justiției. Posibil ca la ziua referendumului să fiu într-o altă țară, dar legată tot de Consiliu, și probabil îmi voi lua un bilet de întoarcere mai repede și voi merge la referendum pentru faptul că din '90 până azi, niciodată n-am lipsit de la niciun proces electoral și nu voi lipsi nici acum” a precizat Tudorel Toader.

Guvernul a decis, marți, ca referendumul pentru redefinirea, în Constituție, a noțiunii de „familie” - în sensul în care aceasta se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, și nu dintre soți, cum este specificat în prezent - să se desfășoare în două zile, respectiv 6 și 7 octombrie.

Românii care vor participa la vot vor trebui să răspundă cu ”da” sau ”nu” la întrebarea ”Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?".