ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Tudorel Toader, aflat pe 15 decembrie într-o vizită în Malaezia,  a discutat cu Ionuț Alexandru Gologan, românul condamnat, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri și arestat din 2012, precizează Ministerul Justiției, într-un comunicat.

Tudorel Toader a avut o întrevedere cu procurorul general al Malaysiei, Tan Sri Dato’ Sri Haji Mohamed Apandi bin Ali, cei doi oficiali subliniind necesitatea cooperării dintre România și Malaysia în plan juridic, având în vedere inexistența, până la acest moment, a cadrului juridic bilateral în materie.


Conform comunicatului Ministerului Justiției, „întrevederea cu conducerea închisorii Bentong a avut loc la sediul penitenciarului, din statul Pahang. Discuțiile au purtat, cu precădere, asupra problematicii specifice sistemului penitenciar din cele două state.În închisoarea Bentong  se află încarcerat Ionuț Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, arestat din 2012 și condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Delegația română a purtat discuții cu cetățeanul român condamnat, exprimând susținerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislației celor două state, în cadrul juridic inițiat prin semnarea Memorandumului”.

Totodată, a fost agreată o întrevedere la nivel de experți în România, urmată de vizita Procurorului General al Malaeziei la București, în mai 2018.

Curtea de Apel din Putrajaya, Malaysia, a judecat, pe 16 februarie 2015, apelul introdus de Ionuț Alexandru Gologan, un tânăr de 23 de ani din județul Prahova, arestat pentru trafic de droguri și condamnat la pedeapsa capitală în primă instanță, pe 16 octombrie 2013, și a decis respingerea apelului și menținerea sentinței primei instanțe.

În bagajele tânărului, care lucra ca șofer cu jumătate de normă, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.