ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul canadian al Justiției, David Lametti, le-a spus susținătorilor lui Trump care au donat pentru "Freedom Convoy" să "fie îngrijorați" că le vor fi înghețate conturile bancare, relatează Breitbart.

În cadrul unui interviu pentru CTV News, când Lametti a fost întrebat dacă cetățenii obișnuiți care au donat la protestele "Freedom Convoy" ar trebui să fie îngrijorați de faptul că guvernul le va îngheța activele, Lametti i-a indicat pe cei pro-Trump.
 
Reporterul a întrebat:
 
„Tocmai ați comparat oamenii care ar fi putut dona pentru acest lucru cu aceiași oameni care poate finanțează un terorist. Vreau doar să fie clar aici, domnule. O mulțime de oameni spun: "Uitați, nu-mi plac mandatele dumneavoastră privind vaccinurile și am donat pentru asta, acum este ilegal, ar trebui să fiu îngrijorat că banca îmi poate îngheța contul? Care este răspunsul dumneavoastră la această întrebare?”

"Ei bine, cred că dacă ești membru al unei mișcări pro-Trump care donează sute de mii de dolari și milioane de dolari pentru acest gen de lucruri, ar trebui să fie îngrijorat", a răspuns Lametti.

Declarația ministrului justiției vine după ce premierul canadian Justin Trudeau a decretat starea de urgență pentru a înăbuși protestele care au paralizat țara în ultimele săptămâni.
 
Printre numeroasele măsuri pe care le va lua guvernul lui Trudeau, administrația premierului a declarat că persoanele care participă sau donează la protest ar putea avea conturile bancare înghețate.

"Este vorba despre urmărirea banilor. Este vorba despre oprirea finanțării acestor blocaje ilegale", a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, vicepremierul lui Trudeau, Chrystia Freeland. "Astăzi notificăm că dacă camionul dumneavoastră este folosit în aceste blocaje ilegale, conturile dumneavoastră corporative vor fi înghețate."

"Asigurarea vehiculului dumneavoastră va fi suspendată", a adăugat ea. "Trimiteți-vă semiremorcile acasă, economia canadiană are nevoie ca acestea să facă muncă legitimă, nu să ne sărăcească pe toți în mod ilegal."
 
În pofida reacțiilor de respingere, mai mulți premieri canadieni au început să reducă restricțiile privind coronavirusul, premierul din Ontario, Doug Ford, anunțând marți că "lumea a terminat" cu pandemia.
 
VIDEO: