ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef european, pentru a discuta o serie de aspecte legate de posibila modificare a Regulamentului 1939/2017, de înființare a Parchetului Eupean, stadiul legii de transpunere a Directivei 1937/2019 privind avertizorii de integritate și modificarea normelor naționale care transpun complet Directiva 1371/2017 privind protecția intereselor financiare ale UE, potrivit știripesurse. 

Principalul scop al discuției însă, a fost recrutarea de procurori europeni delegați, pentru a ocupa cele nouă funcții vacante din schema națională.

„La data de 18 octombrie 2022, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere cu procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi. Oficialul european a mulțumit pentru măsurile deja luate în vederea susținerii EPPO în România și, în special, pentru asigurarea unui sediu adecvat. Cei doi oficiali au agreat necesitatea lansării, în viitorul apropiat, a unei noi proceduri de recrutare a procurorilor europeni delegați, având în vedere că încă 9 posturi din schema națională sunt vacante. Procurorul-șef european a apreciat menținerea statu quo-ului legislativ care reglementează poliția judiciară pusă la dispoziția EPPO” , se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Justiției.

Cătălin Predoiu a susținut că va contribui la buna funcționare a Parchetului European și va „susține toate inițiativele Comisiei Europene”. 

”Am susținut și vom susține în continuare Parchetul European și vom face toate demersurile necesare bunei funcționări a acestuia la nivel național. În același timp, vom susține toate inițiativele Comisiei Europene și ale Consiliului UE, prin care se urmărește consolidarea acestei instituții și extinderea competențelor, inclusiv în ceea ce privește nerespectarea sancțiunilor UE”, a declarat ministrul Justiției.