Ministrul Justiției Tudorel Toader anunță o nouă schimbare în sistemul judiciar: înlocuirea tuturor Bibliilor vechi din tribunale cu ediții aniversare dedicate Centenarului.
 
Ministrul Justiției a trimis, miercuri, un mesaj instanțelor din România în care anunța că Bibliile vechi vor fi schimbate cu unele noi, tipărite de Patriarhia Română, ediții omagiale dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire (1918-2018).

„Având în vedere faptul că anumite exemplare ale Bibliei care se găsesc, în prezent, în sălile de judecată ale instanțelor sunt deteriorate și, din această cauză, întrebuințarea lor se face cu dificultate, Patriarhia Română oferă gratuit exemplare din Biblia- ediția omagială 100 de ani de la Marea Unire”, scrie Toader, într-un mesaj transmis instanțelor de judecată.
 
Biblia este folosită în instanțe și parchete în momentul în care martorii sunt audiați. Procurorul și președintele completului îl întreabă pe martor dacă dorește să depună jurământ religios sau declarație solemnă, scrie Realitatea.