Majorarea alocațiilor pentru copii intră în vigoare de luni, iar plata aferentă lunii aprilie se va face în mai, a declarat duminică ministrul Muncii, Marius Budăi.

„De mâine intră (în vigoare - n. r.) alocațiile majorate pentru copii, dar se primesc în mai. Noile valori vor fi de de 150 lei, respectiv 300 de lei. Drepturile aferente lunii aprilie se plătesc din mai”, a spus ministrul Muncii, citat de Agerpres.

Ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor copiilor a fost adoptată în februarie de Guvern însă, pentru a putea plăti sumele, era nevoie ca președintele României să promulge Legea bugetului de stat.


În februarie 2019 au beneficiat de alocație de stat 3.633.782 copii. Cei mai mulți beneficiari erau înregistrați în București - 330.676 și în județele Iași - 180.699, Suceava - 137.451 și Bacău - 130.585.conform datelor centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.