ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că reprezentanții Fondului Monetar Internațional au făcut estimări greșite în privința României. 

Prezent la o emisiune de la B1, ministrul a fost rugat să comenteze faptul că cei de la FMI au avertizat că Guvernul a crescut pensiile și salariile, ceea ce a dus la destabilizarea economiei României.  Pe de altă parte, FMI a recomandat Guvernului să renunțe la creșterile masive de salarii, în favoarea finanțării investițiilor,  sugerând înăsprirea politicii monetare.
 
„Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a dovedit că ei au estimat greșit și estimările noastre și în 2017 au fost mai pesimiste decât ce s-a întâmplat”, a spus Budăi. 

Întrebat dacă guvernul a renunțat la orice creștere salarială, ministrul a răspuns: „Sub nicio formă. Românii ne-au dat o lecție la aceste alegeri, dar noi nu ne răzbunăm pe români. Noi am promis, avem un program de guvernare. (...) Atât timp cât ne-am asumat anumite chestiuni nu avem de ce să ne oprim.