ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că reprezentanții Fondului Monetar Internațional au făcut estimări greșite în privința României. 

Prezent la o emisiune de la B1, ministrul a fost rugat să comenteze faptul că cei de la FMI au avertizat că Guvernul a crescut pensiile și salariile, ceea ce a dus la destabilizarea economiei României.  Pe de altă parte, FMI a recomandat Guvernului să renunțe la creșterile masive de salarii, în favoarea finanțării investițiilor,  sugerând înăsprirea politicii monetare.
 
„Ultima imagine pe care le-am pus-o domnilor de la FMI în prezentare a fost cu estimările lor de creștere economică pe ultimii ani și realitatea economică din România, ceea ce s-a întâmplat. Nu prea au avut răspuns domnii. S-a dovedit că ei au estimat greșit și estimările noastre și în 2017 au fost mai pesimiste decât ce s-a întâmplat”, a spus Budăi. 

Întrebat dacă guvernul a renunțat la orice creștere salarială, ministrul a răspuns: „Sub nicio formă. Românii ne-au dat o lecție la aceste alegeri, dar noi nu ne răzbunăm pe români. Noi am promis, avem un program de guvernare. (...) Atât timp cât ne-am asumat anumite chestiuni nu avem de ce să ne oprim. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews