ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a declarat marți, la Antena 3, că există o taxă percepută de stat pe casele self-pay din magazinele care au renunțat la casieri și că el personal s-a gândit și la varianta ca magazinelor care renunță la casieri să li se impună ieftinirea produselor, potrivit ȘtiripeSurse.

„În primul rand trebuie sa discutam de oameni si ce vor face cei care vor ramane fara serviciu in acest caz. Mai presus de taxe sunt oamenii si de oameni trebuie sa ne ocupam si daca vorbim de oameni, eu cred ca trebuie sa existe posibilitatea dubla, adica sa fie si casele self-pay dar si casele cu angajati, pentru ca vorbim si de varstnici, persoane care nu se pricep (sa-si scaneze produsele) si nu se pot descurca singuri”, a afirmat ministrul.

Acesta a fost de asemenea, întrebat despre o posibilă „taxă pe robot”, la care a oferit următorul răspuns:

„Putem gandi si o astfel de taxa, avem exemplul Belgiei in care s-a aplicat la nivel local. Putem gasi formule si modalitati”.

O altă propunere a sa a fost aceea de a determina comercianții care au impus un sistem delf-pay să scadă prețurile:

„Deciziile le luam impreuna cu partenerii sociali, dar eu personal m-am gandit, pentru ca atunci cand mergem singuri facem treaba unui casier”, a explicat acesta.