ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflație, a anunțat vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, măsura se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020, cheltuielile aferente majorării alocațiilor urmând a fi incluse în bugetul pe anul viitor.

„Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere și am aprobat ca alocațiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflației, până facem alte măsuri de majorare”, a afirmat Budăi.

Alocația are caracter universal și este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Alocația de stat pentru copii este în cuantum de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani și 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.