ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creșterea alocațiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată după rectificarea bugetară din luna iulie 2020, a declarat, marți, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

„Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilității și cu privire la creșterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ți dorești, dar o faci rațional, o faci în baza unor elemente care țin inclusiv de creșterea economică și de posibilitatea în resurse efective de a o acoperi. Așa și aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate și cum se poate și, în ceea ce ne privește, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”, a precizat Violeta Alexandru, la Adevărul Live..

Comentariul ministrului Muncii a venit la scurt timp după promulgarea de către șeful statului, marți, a legii privind dublarea alocației pentru copii.

Violeta Alexandru a subliniat că, în urma promulgării legii, Guvernul are datoria de a găsi, la rectificarea bugetară din iulie, resursele financiare pentru aplicarea măsurii.

„Să nu avem niciun dubiu asupra înțelegerii totale pe care o avem cu privire la necesitatea creșterii alocațiilor. Cu toate acestea, pentru că legea a fost adoptată după momentul în care noi conturasem, definitivasem bugetul, iar el a fost promulgat de președinte, avem datoria să găsim resurse în buget cu care să se poată acoperi aceste fonduri. În acest moment nu sunt, pentru că ea a apărut după ce bugetul a fost promulgat. Prin urmare, cred că soluția înțeleaptă este ca aceste resurse să fie găsite de urgență la momentul rectificării bugetare, (astfel ca măsura să fie aplicată, n.r.) din vară, în a doua parte a anului. Avem toată disponibilitatea ca legea să se aplice, pentru că ne dăm seama de importanța subiectului și am pledat pentru acest lucru în ultimii ani, cu rezultate vizibile, însă nu se poate face peste noapte, chiar nu se poate face peste noapte", a afirmat ministrul Muncii.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews