ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu, iar această regulă ar putea fi introdusă „de către cei care pregătesc acest moment”, informează Agerpres.

„Distanța de un metru este relativă ca niște copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măști care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curțile școlilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menținem”, a precizat Tătaru, la Realitatea Plus.

El a adăugat că cele trei scenarii despre care s-a vorbit anterior vor fi aplicate în funcție de localitate, județ și particularitatea școlii.

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate își are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcție de această zonă și de particularitatea acelei școli pentru fiecare județ în parte. DSP, Inspectoratele Școlare Județene, Comitetele Județene pentru coordonarea intervenției decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă școala față în față. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotație, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul.

În ceea ce privește învățământul superior, Nelu Tătaru a menționat că sunt în pregătire la minister norme pentru „desfășurarea lucrărilor practice, precum și pentru cazarea în căminele studențești”, norme care vor fi gata „cam într-o săptămână”.

Despre regulile sanitare care vor fi impuse la alegerile locale, el a anunțat că Ministerul Sănătății pregătește o Hotărâre de Guvern „în care să facem acel necesar pentru fiecare secție de vot”.