ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că produsele românești sunt de mai bună calitate și le preferă întotdeauna, deși sunt mai scumpe decât cele importate și crede că toți facem un serviciu atunci când consumăm produse autohtone, știind că sunt foarte bune și crede că din respect pentru producători trebuie să ne îndreptăm spre aceste zone.
 
Daea s-a aflat marți în județul Constanța și a fost întrebat de jurnaliști de ce s-a scumpit cartoful așa mult în ultima perioadă spunând că este o situație normală ca prețurile să oscileze în piață, iar această oscilație este legată și de calitatea produsului.

„Oscilația aceasta de prețuri este generată de piață și fiecare dintre noi interpretăm în chei diferite. Eu interpretez ca o situație normală ca prețurile ssă oscileze în piață, sigur nu în amplitudini mari, dar sunt legate și de calitatea produsului”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Petre Daea a precizat că preferă produsul românesc deoarece este de mai bună calitate și că toți facem un serviciu când consumăm produse autohtone.

"Produsul românesc este de mai bună calitate și îl prefer tot timpul chiar dacă este puțin mai sus ca preț și facem un serviciu când consumăm produse românești, știind că sunt foarte bune și din respect pentru producători ar trebui să ne îndreptăm spre aceste zone și spre producătorii care realizează asemenea produse. Eu verific piața și v-aș ruga să înțelegeți că sunt mai tot timpul în contact cu realitatea”, a explicat ministrul.

Petre Daea a vizitat marți, stația de pompare de la Galeșu din județul Constanța, aflată în curs de reabilitare.