ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății pregătește o testare la nivel național pentru a verifica nivelul de răspândire a noului coronavirus, dar și pentru a stabili care este gradul de imunizare a populației, a anunțat ministrul Nelu Tătaru.

Într-o intervenție la Europa FM, Tătaru a declarat că testarea la nivel national ar urma să se facă după 1 iunie, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății. Numărul celor testați va fi decis de oficialii ministerului în funcție de evoluția pandemiei la acel moment, dar și în funcție de focarele existente.

„Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Naționalt pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei”, a declarat Nelu Tătaru pentru Europa FM.