ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Florian Bodog, la ședința de guvern de miercuri după-amiază. Măsura privind eliberarea concediilor medicale face parte dintr-un pachet pentru simplificarea procedurilor din sistemul medical.

„Debirocratizăm activitatea medicilor de familie, desființăm o serie de acte, pe care le considerăm inutile, și studiem posibilitatea ca, în ceea ce privește eliberarea concediilor medicale, aceasta să se facă electronic, pentru a scădea birocrația și în acest domeniu”, a declarat Bodog, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății a anunțat că a depus miercuri la cabinetul secretarului general al guvernului propunerile pentru debirocratizarea sistemului, cu calendare și termene de aplicare.

Pentru recunoașterea concediilor medicale acordate în străinătate părinților care-și îngrijesc copiii, se crește vârsta de la 14 la 16 ani. Acolo unde vârsta depășește 16 ani, vor intra pe zona de asistență specială de tip handicap, a subliniat Bodog.

Diagnosticele vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. El a explicat că, în cadrul acestor demersuri, se studiază posibilitatea ca eliberarea concediilor medicale să se facă electronic.

Actele legislative care vor fi modificate vor fi supuse atenției tuturor celor implicați.

În urmă cu două săptămâni, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătății să vină cu un proiect de reducere a birocrației ajunse la „cote extreme”. „Ce se întâmplă acum pe anumite zone în Ministerul Sănătății cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătății - psihiatrie, chestii de genul ăsta”, a subliniat atunci șeful executivului

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews