ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății a declarat, luni seară, la emisiunea România9, la TVR, că luna septembrie este o lună grea în lupta cu pandemia de coronavirus, din cauza campaniei electorale și a deschiderii anului școlar. Nelu Tătaru speră ca la jumătatea lunii octombrie să fim pe o pantă descendentă. Nelu Tătaru a precizat că, dacă vor fi respectate regulile și precauțiile, de la jumătatea lunii octombrie România ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19.

„Este o lună de încercare, este o lună grea și dacă noi, toți, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creșterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creștere asumată odată cu deschiderea anului școlar și campania electorală", a declarat ministrul Sănătății la TVR.

În ceea ce privește deschiderea anului școlar, Tătaru a spus că în acest moment sunt 43 de localități care au indicele de infectare peste 3 la mie, situație în care cursurile se vor desfășura sunt on-line.

Alte 14 localități au indicele între 1 și 3 la mie, ceea ce înseamnă un sistem mixt, on-line și cu prezență fizică, în timp ce 2.728 localități au indicele de infectare sub 1 la mie și se permit cursurile școlare în clasă. În această ultimă situație trebuie respectate regulile de distanțare fizică și dezinfecție, a subliniat el.
 
„Consiliile de Administrație ale școlilor propun Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență scenariul pe care îl va urma acea clasă. Dacă vor opta pentru scenariul 1, față în față, atunci trebuie să existe acea distanțare de un metru, trebuie să existe masca și dezinfectant, trebuie să existe acele circuite care se pot regăsi și la intrarea în școală, și pe holuri în pauze și în curtea interioară a școlii. Dacă nu se poate asigura acea distanțare de un metru, există acele separatoare care trebuie puse între cei doi copii", a precizat ministrul Sănătății.