ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL PUBLICAT INIȚIAL ÎN 11 IUNIE 2020 ȘI REPUBLICAT PE 15 IUNIE 2022 ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA:
 
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seară, despre măsurile care se au în vedere din 15 iunie și a explicat că meciurile se vor juca în continuare fără spectatori pentru că la bucuria unui gol ”o galerie nu poate păstra distanțare socială”. De asemenea, ministrul a explicat că reluarea slujbelor în lăcașurile de cult nu este luată în calcul deocamdată.
 
Ministrul Nelu Tătaru a explicat, miercuri seară, la Digi 24, de ce rămân închise unele spații, în cea de-a treia etapă de relaxare, din 15 iunie. 

Despre restaurante, Tătaru a explicat: ”Sunt spații închise. Încercăm o evaluare a spațiilor deschise în care nu avem elementul de aeroflor. Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele”.

De asemenea, ministrul a explicat că locurile de joacă rămân închise, deoarece există multe suprafețe care se utilizează în comun și se poate transmite virusul.

Întrebat de ce meciurile se vor derula în continuare fără suporteri, Tătaru a declarat: ”S-a ales această variantă, avem 1 lună cu reluarea antrenamentelor. În această perioadă am văzut și meciuri amicale, urmează finalul campionatului, dar fără spectatori. Bucuria unui gol și o galerie nu cred că poate păstra o distantare socială. Discuțiile avute cu ministrul Sportului, am ajuns la această concluzie, noi am dat doar normele de aplicare  în această competiție”.

De asemenea, Tătaru a explicat că reluarea slujbelor în interiorul lăcașurilor de cult nu este luată în calcul pentru 15 iunie.

Ministrul Sănătății a precizat că deschiderea grădinițelor, creșelor și after-school-urilor s-a decis pentru a veni în sprijinul părinților, dată fiind încheierea anului școlar.

”Pe 12 iunie s-ar fi terminat anul școlar și nu mai putem remunera un părinte care să stea acasă și astfel am găsit soluția pentru copiii mici. Ține foarte mult de autoritățile locale să deschidă creșe, grădinițe de stat, dar cu respectarea măsurilor”, a mai declarat ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante și fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane și va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor și grădinițelor private.