ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Victor Costache, vine cu o informație nouă în ceea ce privește privatizarea serviciilor de sănătate din România, după controversata OUG dată de Guvernul Orban. Este vorba de asigurarea complementară, despre care Costache spune că va fi plătită doar de cei care doresc.
 
Costache sugerează, practic, că românii bogați vor primi o asistență medicală mai bună, iar ca să explice pe înțelesul tuturor cum vor sta lucrurile a ales să facă o comparație cu asigurările auto.
 
Toți șoferii fac RCA la mașină, o asigură pe o sumă minimă, obligatorie. Dar cei care își permit îi fac și CASCO, asigurare în care intră mult mai multe beneficii.

„Am prorogat acest fenomen de un an pentru a reuși să ne creăm și noi un sistem de abonamente sau de asigurări de sănătate la care să se poată subscrie pentru a evita să scoateți din buzunar acești bani. (…) În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetățean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar", a explicat ministrul Victor Costache la Realitatea Plus.
 
Practic nu e vorba de coplată directă, ci de suplimentarea contribuțiilor la asigurările de stat, a subliniat el.

„De aceea se numesc complementare. Plătiți numai dacă vreți. Nu vă impune nimeni. E ca la mașini”, a concluzionat ministrul interimar.

Reamintim că Ordonanța de Urgență ce privește modificările în domeniul Sănătății a fost publicată, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial. Ordonanța acordă furnizorilor privați dreptul de a acorda servicii medicale bugetate de stat, în anumite condiții prevăzute de lege.