ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (USR), a fost acuzat de fostul deputat PNL Radu Zlati că nu este licențiat al Universității din Viena și că nu ar avea nici masteratul, potrivit EVZ.ro.

„Vlad Voiculescu – Omul și-a schimbat CV-ul. Acum pare mai apropiat de realitate. Dar care realitate este cea reală? Din captură nu mai reiese că ar fi licențiat al WU (n.r. – Universität Wien) ci doar că a urmat niște cursuri; nici că ar avea masterat, ci doar că a urmat un curs de 1 an (masteratul conform Bologna este de doi ani!) numit exat așa – „Masterat”.

Pentru unii din Est (asta îmi aduce aminte asta de felul cum livrau universitățile franceze în perioada interbelică, diplome și doctorate «bonne pour l’Orient»)

P.S.: Recunosc, sunt rău. Dar tot răul este spre bine – poate așa se întărește Coaliția!” a scris Radu Zlati, vineri, pe Facebook

Radu Zlati a fost consilier al președintelui interimar Crin Antonescu în domeniul Educației, în 2012, deci cunoaște foarte bine situația atestatelor. În același an, el a fost și consilierul ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. În decembrie 2012 a fost ales ca deputat PNL al colegiului uninominal Gherla, județul Cluj.

Postarea lui Radu Zlati vine ca reacție la felul în care Vlad Voiculescu a răspuns celor care îl acuzau că nu are studii superioare. Ministrul Sănătății publicase marți seara niște facsimile care nu dovedesc însă că a îndeplinit toate criteriile pentru obținerea masterului.
 
Dezbaterea rămâne controversată. Ne propunem să o lămurim într-un articol edificator din ediția ActiveNews de mâine. Până atunci vă recomandăm cele patru articole relaționate acestui material-semnal.