ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Săntății, Nelu Tătaru, a făcut luni o vizită de lucru în județul Galați, pentru a inaugura două dispensare sătești și a vedea în ce stadiu se află unitatea mobilă de terapie intensivă din cadrul spitalului județean, potrivit Mediafax.

Deși unitatea mobilă de Terapie Intensivă cu 12 paturi pentru bolnavii de Covid-19 a fost trimisă la Galați în urmă cu trei săptămâni, aceasta nu este deocamdată folosită, din lipsă de personal. Mai mult, ministrul Tătaru a asistat la un moment penibil în timpul inspecției, rămânând minue în șir în fața ușii blocate a unității mobile ATI nefuncționale. 
 
Reprezentanții Spitalului Județean din Galați, în curtea căruia a fost parcată unitatea mobilă, au stabilit că pentru funcționarea acesteia este nevoie de 30 de cadre medicale, medici și personal auxiliar. Alături de autoritățile județene, aceștia au făcut mai multe demersuri pentru deblocarea situației.
 
„Salut decizia d-lui Arafat de a trimite la Spitalul Județean Galați o unitate de terapie mobilă. Doar că era bine dacă ministrul ne-ar fi informat măcar cu două, trei săptămâni înainte să pregătim ce era de pregătit, pentru că nu este de ajuns doar această unitate mobilă. Este nevoie însă de personal medical. Din ce ne-au trimis specialiștii de pe Secția de Terapie Intensivă ar fi nevoie de 30 de cadre medicale. De detașat personal medical poate să dispună doar ministrul Sănătății. Ar trebui să fie o rezolvare imediată, nu o rezolvare peste câteva luni. Îl rugăm pe d-l ministru când mai vine la Galați să ne ajute cu soluții concrete, nu doar cu sfaturi”, a declarat recent, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Cererea acestuia nu s-a lăsat prea mult așteptată, astfel încât Nelu Tătaru s-a deplasat luni la Galați, în compania mai multor lideri liberali locali, și a dat asigurări că la spitalul județean din localitate vor fi detașați „cât de curând” medici rezidenț din Iași și București.
 
El a mai vizitat Prefectura Galați, noul dispensar al comunei Cerțești și Centrul Medical Uman de la Matca.
 
Întrebat fiind despre soarta noului an școlar, ministrul Sănătății a spus că sunt luate în calcul mai multe variante, iar o decizie va fi asumată în a doua jumătate a lunii august.

„Sunt mai multe scenarii. A doua parte a lunii august ne va spune dacă este oportună revenirea elevilor la școală. Noi sperăm să fie oportună, în condițiile în care situația va fi favorabilă. Dar repet, nu ține doar de noi. Planuri sunt, avem măsuri sanitare și pentru desfășurarea procesului de învățământ. În a doua jumătate a lunii august vor afla dascălii și elevii ce decizie se va lua”, a afirmat Nelu Tătaru, citat de Economica.net.