ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat luni seară că în cursul zilei de marți se va întâlni cu producătorii de medicamente și în cazul în care nu va ajunge la un consens cu aceștia privind imunoglobulinele, se va declanșa mecanismul de protecție civilă, informează Știripesurse.ro. 

„Am avut o întâlnire pe problema imunoglobulinelor, pe care sunt convinsă că ați vrut să o ridicați în această seară. Mâine la sediul Agenției Naționale a Medicamentului am o întâlnire cu producătorii. Dacă nu reușim să ajungem la un consens, vom declanșa mecanismul de protecție civilă. Voi informa primul-ministru, vom face tot ceea ce trebuie astfel încât pacienții să aibă aceste medicamente. În aceste moment avem stocuri care nu ne ajung. Aprovizionarea nu merge cum ar trebui. (...) Astăzi am înțeles exact ce se întâmplă. Pe de altă parte, este și vina producătorilor, care chiar dacă au beneficiat de eliminarea taxei de clawback, suspendarea pe o perioadă de doi ani de zile, nu au făcut nimic pentru noi. Au notificat că nu vor mai aduce imunoglobulinele, dar atât. Nimeni nu i-a mai sancționat și nu i-a mai întrebat nimic. Voi avea o întâlnire cu dânșii mâine”, a afirmat Pintea, în cadrul unei emisiuni televizate.


Ministrul Sănătății a mai spus că astfel de sincope nu sunt normale. 

„Până la urmă lucrurile le vom rezolva, dar sincopele acestea nu sunt normale. Adică eu consider că în acest moment nu suntem tratați ca un partener egal și voi încerca să aflu mâine de ce. (...) Nu este doar vina noastră, este și vina producătorilor. Vina noastră este că nu suntem consecvenți. Avem un sistem informatic implementat, dar care nu funcționează, care are un nivel de alertă dacă stocurile scad sub nivelul normal - nu funcționează", a declarat Pintea.