Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat luni seară că în cursul zilei de marți se va întâlni cu producătorii de medicamente și în cazul în care nu va ajunge la un consens cu aceștia privind imunoglobulinele, se va declanșa mecanismul de protecție civilă, informează Știripesurse.ro. 

„Am avut o întâlnire pe problema imunoglobulinelor, pe care sunt convinsă că ați vrut să o ridicați în această seară. Mâine la sediul Agenției Naționale a Medicamentului am o întâlnire cu producătorii. Dacă nu reușim să ajungem la un consens, vom declanșa mecanismul de protecție civilă. Voi informa primul-ministru, vom face tot ceea ce trebuie astfel încât pacienții să aibă aceste medicamente. În aceste moment avem stocuri care nu ne ajung. Aprovizionarea nu merge cum ar trebui. (...) Astăzi am înțeles exact ce se întâmplă. Pe de altă parte, este și vina producătorilor, care chiar dacă au beneficiat de eliminarea taxei de clawback, suspendarea pe o perioadă de doi ani de zile, nu au făcut nimic pentru noi. Au notificat că nu vor mai aduce imunoglobulinele, dar atât. Nimeni nu i-a mai sancționat și nu i-a mai întrebat nimic. Voi avea o întâlnire cu dânșii mâine”, a afirmat Pintea, în cadrul unei emisiuni televizate.


Ministrul Sănătății a mai spus că astfel de sincope nu sunt normale. 

„Până la urmă lucrurile le vom rezolva, dar sincopele acestea nu sunt normale. Adică eu consider că în acest moment nu suntem tratați ca un partener egal și voi încerca să aflu mâine de ce. (...) Nu este doar vina noastră, este și vina producătorilor. Vina noastră este că nu suntem consecvenți. Avem un sistem informatic implementat, dar care nu funcționează, care are un nivel de alertă dacă stocurile scad sub nivelul normal - nu funcționează", a declarat Pintea.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews