ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tehnocrații din Cabinetul Cioloș se întrec în declarații scandaloase. După ce șefa de la Finanțe spunea că indienii sau chinezii muncesc și pe doi lei, în timp ce românii se plâng de salariul minim, ministrul Sănătății a ieșit în presă cu un comentariu similar.

Ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș, crede că românii primesc servicii mai bune decât ar merita, iar dacă doresc servicii ca afară, să muncească mai mult. 

Într-un interviu acordat Ziare.com, ministrul Sănătății a afirmat: "Dacă ar fi să raportez sistemul de sănătate la ansamblul societății, aș spune că e peste medie. Dar criticăm fără să ne uităm la noi înșine, fără să ne gândim la ce ne raportăm(...) Nu sunt chemat să judec asta, ci să mă ocup de acest sistem cu resursele pe care le are, să lupt pentru îmbunătățirea lui și o mai bună finanțare. Dar aceasta este realitatea și trebuie să ne raportam la ea, așa cum e ea, nu așa cum am vrea-o. Vrem o țară ca afară? Perfect, hai sa muncim ca afară"

Declarațiile ministrului Sănătății au provocat furia pacienților, informează antena3.ro.  În semn de protest, reprezentanții pacienților au anunțat că nu vor mai participa la discuțiile pe care urmau să le aibă luni cu ministrul.


Nemulțumirile oamenilor sunt și mai mari în condițiile în care ministrul sănătății, Patriciu Achimaș, a fost managerul institutului oncologic din Cluj Napoca și se presupune ca acesta cunoaște foarte bine problemele pacienților români care mor cu zile.