ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Parchetul General anunță că nu va deschide un dosar pe numele ministrului Sănătății. Nu există suficiente date care să justifice demararea unei anchete penale, după cel mai recent scandal în care este implicat Victor Costache. 
Procurorii au transmis într-un răspuns pentru Antena 3 că datele de la acest moment nu justifică sesizarea din oficiu. „În cadrul Secției de urmărire penală nu este înregistrat niciun dosar penal având acest obiect", a precizat, pentru site-ul Știri pe surse, purtătorul de cuvânt al PÎCCJ.
 
Precizarea vine după ce s-a descoperit că ministrul Sănătății lucrează la un
spital privat din Sibiu și ar fi făcut demersuri pentru favorizarea acestuia. Ziariștii de la Libertatea susțin că Victor Costache a modificat un ordin, publicat în Monitorul Oficial, prin care spitalul privat să primească bani publici printr-un program național de sănătate. Mai mult, deși Costache declara acum câteva zile că lucrează pro bono, contractul acestuia prevedere un salariu lunar de peste 20 de mii de lei.
 
 
Întrebat dacă nu este conflict de interese faptul că vine din mediul privat și propune legi care au impact direct asupra furnizorilor privați, ministrul Costache a precizat că predă la o universitate de stat din Sibiu și că în sistemul medical există alți medici care lucrează la privat și la stat în paralel. „De asemenea, „sistemul privat și de stat coexistă”, crede ministrul Sănătății.